Professionele training (RPA-L)

Voor professioneel gebruik van uw drone bent u wettelijk verplicht uw Remotely Pilot Aircraft-Licence (RPA-L) te halen, een vliegbrevet voor dronepiloten. De regering spreekt van professsioneel gebruik wanneer u uw drone gebruikt om geld mee te verdienen. De DroneStars Flight Academy is door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gecertificeerd als opleider voor het RPA-L.

De DroneStars Flight Academy biedt 2 RPA-L opleidingen:

  • RPA-L Kort
  • RPA-L Lang

Bijzonder ervaren instructeurs

Onze RPA-L opleidingen worden verzorgd door bijzonder ervaren, deskundige instructeurs: twee oud-militairen die 10 jaar geleden drones hebben opgezet binnen de Nederlandse defensie en nu actief zijn binnen de RPAS, een vereniging voor modelvliegbouw.

RPA-L Kort

In deze 5-daagse intensieve professionele training leert u de benodigde theorie en praktijk om commercieel met een drone te mogen vliegen. Veel aandacht wordt besteed aan een goede vluchtvoorbereiding en flight safety.

RPA-L Lang

In deze volledige basisopleiding tot professioneel dronepiloot haalt u uw RPA-L. Dit brevet geeft u de mogelijkheid om te vliegen met een drone tot 25 kg onder VLOS en EVLOS in de categorieën H, A en OA.

In klassen van maximaal 9 cursisten behandelen wij eerst de theorie. Zo doet u kennis op over de wet- en regelgeving, de werking van een drone en luchtvaartmeteorologie. Ook leggen we uit hoe u een vlucht goed voorbereidt. Na deze theorie volgt een theorie-examen. Als het theoriedeel is afgerond, beginnen de vlieglessen.

Onder begeleiding van een ervaren instructeur leert u eerst de basistechnieken. Als u die onder de knie hebt, oefent u met noodgevallen. U sluit af met het onderdeel advanced manoeuvres, waarbij het werken met een observer (EVLOS) centraal staat. In alle vlieglessen staat vliegveiligheid voorop: bij de DroneStars Flight Academy leert u niet alleen vakkundig, maar ook veilig vliegen. Een goede veiligheidscultuur is daarvoor onmisbaar. Daarom besteden wij daar veel aandacht aan. Wanneer u alle oefeningen met goed gevolg hebt uitgevoerd, volgt een praktijkexamen. Als u daarvoor slaagt ontvangt u het DroneStars Flight Academy-certificaat, waarmee u bij de ILT het felbegeerde RPA-L kunt aanvragen.

Meer info en/of inschrijven?

Neem contact met ons op en u hoort binnen 3 werkdagen van ons.