DJI onthult Dock 2 Mini Drone In A Box

DJI brengt Dock 2 uit, dat werkt met nieuwe DJI Matrice 3TD/3D-drones.

DroneStars B.V. is DJI-partner voor het DJI Dock (2) en heeft de het eerste DJI Dock vanaf Juni in test. Neem contact met ons op voor meer informatie en prijzen.

 

  • DJI brengt Dock 2 uit, dat werkt met nieuwe DJI Matrice 3TD/3D-drones;
  • Dock geschikt voor een reeks missies, waaronder uiterst nauwkeurige mapping en landmeetkunde;
  • Dock 2 heeft een kleiner en draagbaar ontwerp gekregen vergeleken met de originele DJI Dock. Dock 2 weegt slechts 34 kg wat een stuk lichter is dan het gewicht van 105 kg van zijn voorganger;
  • De nieuwe Matrice 3TD/3D-drones kunnen tot 50 minuten vliegen en een afstand van maximaal 10km halen;
  • Dock kan worden geïntegreerd met oplossingen zoals parachutes voor verbeterde vliegveiligheid;
  • Genereer zeer nauwkeurige 3D-modellen op basis van verzamelde routegegevens om de operationele omgeving nauwkeurig na te bootsen;
  • Dock 2 is onthuld in China. Er wordt verwacht dat er een wereldwijde release snel zal volgen.

De nieuwe Dock 2 beschikt over een geüpgraded, lichtgewicht ontwerp en is uitgerust met de nieuwe DJI Matrice 3D/3TD serie ter ondersteuning van zeer nauwkeurige landmeetkunde, mapping, beveiligings- en inspectiewerkzaamheden.

De Dock 2 heeft een aantal nieuwe intelligente functies, zoals cloudmodellering, waardoor industriële gebruikers meer intelligentie en automatisering en schaal krijgen.

 

Water en stof bestendig 

De stof- en waterdichtheid van de gehele machine is IP55.

 

Vergeleken met het originele DJI Dock zijn het volume en het gewicht met respectievelijk 75% en 68% gedaald.
DJI Dock 2 weegt slechts ongeveer 34 kg en kan eenvoudig door twee personen worden gedragen, waardoor de installatie aanzienlijk makkelijker wordt gemaakt en daarnaast de installatie kosten lager zijn.

Dock 2 integreert interne en externe fisheye-bewakingscamera’s en een omgevingsbewakingssysteem, dubbele RTK-modules, UPS-voeding en andere belangrijke modules.

De interne en externe fisheye-camera’s kunnen veranderingen in de omgeving binnen en buiten de cabine in realtime weergeven, en sensoren zoals regenmeters, windmeters en thermometers detecteren te allen tijde weersveranderingen.

En dankzij de nieuwe generatie beeldherkenningstechnologie kan de drone de landingsborden boven het platform van het dockingstation nauwkeuriger identificeren. 

New DJI Matrice 3TD/3D

De nieuwe DJI Matrice 3TD/3D-drones zijn speciaal ontworpen voor de Dock 2.

De Matrice 3TD is uitgerust met groothoek-, telefoto- en infraroodcamera’s, waardoor hij geschikt is voor beveiligings- en inspectiewerkzaamheden.

De Matrice 3D-drone is uitgerust met een tele-lens, een groothoekcamera met mechanische sluiter, die kan voldoen aan de eisen van 1:500 uiterst nauwkeurige landmeet- en mapping operaties

De verschillen tussen de twee drones worden hieronder uiteengezet.

 DJI Matrice 3DDJI Matrice 3TD 
Wide-angle Camera

4/3 CMOS;

Equivalent focal length 24 mm;

20MP;

Mechanical shutter

1/1.32 inch CMOS;

Equivalent focal length 24 mm;

48MP

Telephoto Camera

1/2-inch CMOS;

Equivalent focal length 161 mm;

12MP

1/2-inch CMOS;

Equivalent focal length 161 mm;

12MP

Infrared CameraN/A

Equivalent focal length 40 mm;

Normal mode: 640 x 512@30fps;

Super-resolution mode: 1280 x 1024@30fps;

28x digital zoom

De drones hebben een IP54-beschermingsniveau en kunnen tot 50 minuten vliegen, waarbij een maximale effectieve actieradius van 10 km kan worden bereikt.

Met de door DJI verbeterde beeldoverdrachtsmodule kan de drone verbinding maken met het 4G-netwerk en wordt een stabiele transmissie ondersteund.

De drone-batterij kan tot 400 keer worden opgeladen.

Cloud Operation For Automated Drone Flights

Het Dock kan worden gebruikt met DJI FlightHub 2 voor een verscheidenheid aan intelligente cloudoperaties.

Bedien de Dock 2 en de bijbehorende drone op afstand, voer routeplanning, vluchtplannen en instructies uit en verzamel multidimensional informatie.

Wanneer de drone automatisch route taken in de lucht uitvoert, ondersteunt het niet alleen het vermijden van obstakels in alle richtingen, maar kan het ook automatisch obstakels omzeilen.

FlightHub 2 kan een zeer nauwkeurig 3D-model genereren op basis van de verzamelde routegegevens om de operationele omgeving nauwkeurig na te bootsen.

Met behulp van deze zeer nauwkeurige 3D-modellen kunnen operators routes visueel bewerken en een voorbeeld bekijken van gesimuleerde resultaten.

Onderstaande tabel geeft extra details over de cloudfunctionaliteit.

FeatureFunction 
Cloud ModellingNadat het vliegtuig zijn routemissie heeft voltooid, kan FlightHub 2 een zeer nauwkeurig 3D-model genereren op basis van de verzamelde routegegevens om de besturingsomgeving na te bootsen. Het model kan worden geannoteerd, gemeten en gedownload.
Route EditorMet behulp van zeer nauwkeurige 3D-modellen kunnen operators routes visueel bewerken vanuit een first-person-perspectief en voorbeelden van gesimuleerde resultaten bekijken. De bediening is intuïtiever en efficiënter en de nauwkeurigheid van de routeplanning is verbeterd.
Accurate reshooting in the cloudDoor een doelgebied in het 3D-model te selecteren, kan het vliegtuig automatisch het doelgebied en het geselecteerde beeld vergelijken in daaropvolgende geautomatiseerde handelingen, de opnamehoek van de camera corrigeren en ervoor zorgen dat hetzelfde doelgebied nauwkeurig kan worden vastgelegd tijdens meerdere vluchten.
Point & FlyGebaseerd op een zeer nauwkeurig 3D-model kan FlightHub 2 automatisch de optimale route voor het vliegtuig plannen via de vlucht functie. Vóór een noodmissie hoeft de operator alleen maar op het richtpunt te tikken en het vliegtuig kan op een efficiënte en veilige manier naar de bestemming vliegen.
Remote ControlGebaseerd op FlightHub 2 of een cloudplatform van derden, kunnen operators, zelfs als het Dock in een afgelegen gebied wordt ingezet, nog steeds het toetsenbord en de muis gebruiken om het vlieggedrag en de gimbal hoek te regelen.
Route DetourBij het automatisch uitvoeren van routemissies ondersteunt het vliegtuig niet alleen het vermijden van obstakels in alle richtingen, maar kan het ook automatisch obstakels omzeilen om het succespercentage van de uitvoering van routemissies te verbeteren.

 

Cloud API

Met de cloud-API kunnen gebruikers Dock 2 verbinden met een cloudplatform van derden om een geprivatiseerde implementatie te realiseren en gebruikers te helpen bij het implementeren van de huidige bedrijfsstromen.

De Matrice 3D-serie is niet alleen uitgerust met een E-Port-interface, maar ondersteunt ook toegang tot payloads van derden, zoals luidsprekers en zoeklichten.

De drones ondersteunen  ook parachutes, waardoor de vlucht- en personeelsveiligheid effectief wordt gegarandeerd.

Recommended Posts