Inzetten van speaker drone door Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord in samenwerking met de Politie en Drone Flight Company.

Speakerdrone

Inzetten van speaker drone door Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord in samenwerking met de Politie en Drone Flight Company.

De test had als doel om samen met Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord en de Politie te testen in hoeverre het inzetten van een speakerdrone een effectieve manier is om mensen te waarschuwen voor een situatie waar aandacht nodig is. Bijvoorbeeld om mensen te attenderen dat ze 1,5 meter afstand moeten houden tot mensen die niet tot het hetzelfde huishouden behoren, zoals het geval was met onze case. Dit item is vorig jaar uitgezonden in het NOS-journaal, een samenvatting hier van is onder dit artikel te vinden. 

Deze techniek en oplossing worden tegenwoordig vaker ingezet om grote groepen mensen tegelijkertijd te kunnen waarschuwen/informeren voor een bepaalde situatie. 

Heden ten dage is de acceptatiegraad van een speakerdrone al redelijk geaccepteerd in verhouding tot een jaar geleden. Dit toont aan dat wij nieuwe technologie, in dit geval drones en haar toepassingsgebieden, de kans moeten geven om haar gebruiksmogelijkheden te testen. Het uiteindelijke nut ervan ervaren en in te zien en op een goede en verantwoordelijke manier in te zetten.

Meer blogs

Over Dronestars

Vraaganalyse, advies, drones, opleidingen, handboeken, keuringen, software, implementatiehulp; DroneStars biedt het u allemaal. Zo maken wij onze missie waar – het veilig integreren van drones in de zakelijke dienstverlening, industrie en overheid. Waarmee wij willen bijdragen aan het succes van onze klanten. 

Volg ons op Social media

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *