Dronestars Counterdrone case, gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Amsterdam, Johan Cruyff Arena en de Nationale Politie

counter-drone

Dronestars Counterdrone case, gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Amsterdam, Johan Cruyff Arena en de Nationale Politie

In maart 2020 kwam vanuit de Uefa de vraag aan de Johan Cruyff Arena welke maatregelen zij hebben genomen tegen drones tijdens het Europees Kampioenschap Voetbal?  Het EK zou oorspronkelijk  plaatsvinden in juni 2020, maar is door de coronacrisis uitgesteld naar juni 2021. Willem Hegen, Manager Crowd Services van de Johan Cruyff Arena zocht vervolgens contact met zijn partners in het fieldlab technologie en data, te weten de gemeente Amsterdam en Nationale Politie om te kijken hoe zij deze vraag adequaat konden invullen.

Het fieldlab kwam in contact met Dronestars, omdat zij als eerste Nederlandse dealer reeds de nodige praktijkervaring hadden opgedaan met het counterdronesysteem van DJI en daardoor het fieldlab goed kon adviseren hoe zij de vraag van de Uefa het beste konden invullen.

Gekozen werd voor een counterdronesysteem dat drones kan detecteren in het luchtruim door middel van RF-frequentie. Het systeem krijgt daarmee de gps-locatie van de piloot binnen en tevens real-time de GPS-locatie van de drone, de vlieghoogte, snelheid en afgelegde vluchtroute!

Hiermee krijgt het fieldlab inzicht in het aantal vluchten dat op een bepaald moment, bijvoorbeeld tijdens een wedstrijd van Ajax of het Nederlands Elftal, plaatsvindt en kunnen op deze wijze het luchtruim rondom de Johan Cruyff Arena zo optimaal mogelijk monitoren en de Politie kan eventueel handhaven.

Het fieldlab is in samenwerking met Dronestars continue op zoek naar nieuwe innovaties om het systeem verder uit te breiden om zodoende het luchtruim rond de JC Arena zo optimaal mogelijk te kunnen monitoren tijdens het Europees Kampioenschap Voetbal in juni 2021.

Meer blogs

Over Dronestars

Vraaganalyse, advies, drones, opleidingen, handboeken, keuringen, software, implementatiehulp; DroneStars biedt het u allemaal. Zo maken wij onze missie waar – het veilig integreren van drones in de zakelijke dienstverlening, industrie en overheid. Waarmee wij willen bijdragen aan het succes van onze klanten. 

Volg ons op Social media

Recommended Posts