Wij hebben een Command Vehicle ontwikkeld die het mogelijk maakt verschillende soorten drone-operaties in het veld te faciliteren

Wij hebben een Command Vehicle ontwikkeld die het mogelijk maakt verschillende soorten drone-operaties in het veld te faciliteren

Deze state of the Art Dronebus is nu beschikbaar bij Dronestars voor drone operaties in het werkveld.

Door onze jarenlange ervaring met drone-operaties in het werkveld en de vele vragen en ervaringen die wij van diverse klanten kregen hebben wij een drone-bus ontwikkeld die het mogelijk maakt verschillende soorten drone-operaties in het veld te faciliteren. Wellicht iets voor U?

De samenstelling van deze Mercedes-Benz BW Sprinter 311 CDI GB L3 bestaat uit:

Daarnaast is de bus voorzien van twee werkplekken, koffiezetapparaat, ijskast, airconditioning, extra stroomvoorziening vast en mobiel en standaard in dienstverleningspakket zit een chauffeur die in het bezit is van een RPAL of RT registratie en waar nodig kan worden ingezet.

Na het zien van de video en bovenstaande opsomming van wat er allemaal in de bus zit, kunnen wij ons voorstellen dat u ook benieuwd bent wat u er nu allemaal concreet mee kunt doen of voor u kan betekenen. Onderstaand geven wij u beknopt uitleg over de mogelijkheden en werking.

De Aeroscope die in de bus zit is in staat om 80% van de drones te identificeren en te bewaken die momenteel vliegen in ons luchtruim, iets wat traditionele beveiligingssystemen niet lukt. Bovendien kunt u met dit systeem real time informatie verzamelen, zoals positie van de dronepiloot en vluchtstatus. Aeroscope kan de traditionele beveiliging ondersteunen bij evenementen, festivals, stadions, luchthavens, gevangenissen en andere locaties waar dat gewenst is. Een ander voordeel van dit systeem is dat u achteraf uw gevlogen route kunt inzien.

Met onze Radio Telefonie set (RT set) en carbon antennemast kunt u wanneer u in een civiel CTR  gebied vliegt in contact staan met de luchtverkeersleiding van de betreffende luchthaven. Iets wat een voorwaarde is voor het vliegen in een CTR.

In de bus bevinden zich tevens twee volledige werkplekken, twee computers (met een Apple en Android besturingssysteem), waardoor u snel informatie kunt opslaan, verwerken en delen op locatie met derden. Maar ook realtime kunt mappen of bewerken van beelden en foto’s voor de creatieve of inspectiemarkt. Door de vier beeldschermen krijgt u goed inzicht vanuit meerdere perspectieven om uw vliegoperatie optimaal te kunnen volgen en monitoren. Ook kunnen zo beelden worden gevolgd en gedeeld van maximaal vier verschillende drones, maar ook het volgen van de weersvoorspellingen of het scannen van vliegtuigen in de omgeving en het tegelijk draaien van een applicatie is mogelijk. Op het grote scherm achterin de bus kunnen daarnaast meerdere mensen tegelijk de operatie ter plekke volgen.

Om de klant beter en efficiënter op locatie te kunnen laten werken en de eerste bevindingen met de opdrachtgever (live) te kunnen delen heeft u de volgende softwarepakketten tot uw beschikking:

Hiermee kunt u direct foto- en filmbeelden op locatie bewerken, zodat je altijd het gewenste shot krijgt, maar kunt u bijvoorbeeld ook realtime mappen op locatie!

Door de inzet van onze live stream apparatuur is het mogelijk uw klant live getuige te laten zijn bij de opdracht. Maar ook kunt u zo het live in beeld brengen van festivals, sportevenementen, openingen, maar ook het inzetten voor beveiligingsdoeleinden en crowd control of het live kunnen volgen van inspecties op afstand! Voordeel hiervan is dat de opdrachtgever live op afstand kan meekijken en aansturen zonder dat hij ter plaatse hoeft te zijn.

U begrijpt dat al deze applicaties het nodige aan stroom kost. Daarom is naast een vast aansluitpunt voor stroomvoorziening op locatie, de bus ook voorzien van een dubbel accupakket (Clayton LPS 12/2500 incl. remote) en mobiele stroomvoorziening (Wattsun Dock 1500), zodat ook op plaatsen waar geen directe aansluiting op het elektriciteitsnet mogelijk is, de systemen moeiteloos enkele uren kunnen draaien en het ook mogelijk is om drones en randapparatuur weer op te laden.

Bent u na het zien van de video en bovenstaande beschrijving geïnteresseerd in een offerte of heeft u vragen hoe u de bus wellicht kunt inzetten bij uw werkzaamheden?

Meer blogs

Over Dronestars

Vraaganalyse, advies, drones, opleidingen, handboeken, keuringen, software, implementatiehulp; DroneStars biedt het u allemaal. Zo maken wij onze missie waar – het veilig integreren van drones in de zakelijke dienstverlening, industrie en overheid. Waarmee wij willen bijdragen aan het succes van onze klanten. 

Volg ons op Social media

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *